VOORSTELLING CARTE BLANCHE GISTEL 2013

 • AUTHOR: // CATEGORY: CB_2013

  No Comments

  Mevrouw, Mijnheer,

  Mogen wij u CARTE BLANCHE even voorstellen…

  VZW Magneet slaat opnieuw de handen in elkaar voor CARTE BLANCHE, een Gistels cultureel evenement waar live muziek, beeldende kunst, film en performances (dans, poëzie, theater,…) van jonge kunstenaars, eens extra in de kijker worden gezet. Alle liefhebbers van geuren, kleuren, smaken en klanken, komen tijdens dit evenement uitgebreid aan hun trekken.

  In bibliotheek Ter Elst te Gistel en in het park rondom de bibliotheek, wil vzw Magneet op 19 mei 2013 door middel van een FilMuziek-Festival, een podium bieden aan cultuur in Gistel, en dit in de breedste zin van het woord.Tegelijkertijd organiseren de buurtbewoners, naar jaarlijkse gewoonte, in de straten rondom de bibliotheek en rond de historische site van de Oostmolen, een rommelmarkt. Indien het even kan zal CARTE BLANCHE ook het evenement doortrekken tot op de rommelmarkt. Bezoekers van de rommelmarkt kunnen vrij de verschillende exposities en performances van CARTE BLANCHE bezoeken en zo meegenieten van het jonge culturele aanbod in Gistel.

  Gedurende de hele dag krijgen voornamelijk jongeren, die zich op creatief vlak uiten of bij culturele initiatieven betrokken zijn, de kans om hun muziek, beelden, foto’s, poëzie, dans, of culturele organisatie in de kijker te stellen. Het is onze bedoeling om door middel van dit evenement een podium te bieden aan het jonge creatieve talent van vandaag. Het is zeker niet onze bedoeling te beoordelen of ons kritisch op te stellen.

  Om van CARTE BLANCHE een geslaagd evenement te maken, werken we samen met:

   De vele culturele verenigingen van Gistel en omliggende gemeenten. We nodigen hen uit om alle leden te motiveren en aan te sporen om deel te nemen aan de expositie.
   Jonge kunstenaars, muzikanten, fotografen, poëten, … die de kans willen grijpen om hun ‘kunnen’ tentoon te stellen in onze expositieruimtes of podia.
   Jongerenverenigingen, die zich komen voorstellen en profileren zodat ook zij hier naambekendheid kunnen opdoen.
   De scholen, om zo onze zoektocht naar creatief talent wat kracht bij te zetten en tegelijkertijd jongeren warm te maken voor cultuur.

COMMENTS

0 Responses to Voorstelling Carte Blanche Gistel 2013

LEAVE A REPLY

FILL THE FIELDS TO LEAVE A REPLY. Your email address will not be published.


× 8 = acht